275.000 KM za otvaranje novih 55 radnih mjesta

Published on 18 February 2016

milicevicskrebic18022016

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, potpisao je danas, u Kabinetu načelnika opštine, preostale ugovore sa direktorima tri teslićka preduzeća „Škrebić kompani", „Eko gas" i „Klas promet" o dodjeli podsticajnih sredstva za zapošljavanje 55 nezaposlenih lica na području opštine Teslić prema javnom pozivu iz 2015. godine.

U pitanju je projekat Opštine Teslić koji traje drugu godinu za redom i u sklopu kojog je u dosadašnjem periodu stimulisano zapošljavanje 220 radnih mjesta u 12 teslićkih preduzeća. Današnjim potpisivanjem ugovora preduzeće „Škrebić kompani" ostvarilo je podsticaje za zapošljavanje 49 radnika, preduzeće „Eko gas" četiri i preduzeće „Klas promet" za dva radnika.

Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, u dosadašnjem periodu pokazalo se da je u pitanju dobar model za podsticanje zapošljavanja na području opštine i da se na direktan način pomognu domaći, kao i potencijalni strani investitori kako bi ulagali u opštinu Teslić i proširili svoju proizvodnju.

„Danas su prisutni vlasnici tri preduzeća i ukupno se dodjeljuju sredstva za 55 novih radnika i zaista sa zadovoljstvom mogu konstatovati da je ovo projekat koji je po meni uspio i koji ćemo nastaviti u narednom periodu" – rekao je Miličević. Miličević je takođe pojasnio da su u dosadašnjem periodu objavljena dva javna poziva i da su dosadašnji efekti stimulacije otvaranje 220 novih radnih mjesta.

Vlasnik firme „Eko gas" Teslić, Ilija Tabak, rekao je da se njegovo preduzeća bavi izradom gasnih instalacija, energetskih postrojenja, centralnih grijanja, itd i da trenutno radi na proširenju kapaciteta za proizvodnju gasnih isparivača.

„Uz pomoć našeg patentiranog izuma, koji je registrovan u Zavodu za zaštitu intelektualnih prava, razvijamo jednu liniju za proizvodnju gasnih isparivača za koje očekujemo da će pokriti područje Srbije, Crne Gore i Hrvatske, što je prepoznato u Opštinskoj upravi i zahvaljujući njima zaposlili smo četiri nova radnika, a ove godine očekujemo i proširenje proizvodnih kapaciteta" - istakao je Tabak, izrazivši nadu da će Opštinska uprava izlaziti i ubuduće preduzećima zapošljavanju novih radnika" – rekao je Tabak.

Vlasnik firme „Škrebić kompani", Dragutin Škrebić, rekao je da je ovo najbolji vid ulaganja jer, kako je naglasio, jer uložena sredstva u nova radna mjesta je ulaganje novca koje se na najbrži način vraća.

„Zahvalan sam rukovodstvu Opštine Teslić što se opredjelilo na ovakav vid stimulisanja, jer ovo je rijetka praksa u Republici Srpskoj, koja i ako postoji, nije u ovom iznosu" – rekao je Škrebić.

Škrebić je dodao da je njegova firma konkurisala za 70 radnika, ali pošto je bilo više kandidata za dodjelu sredstava, na zahtjev Načelnika opštine zahtjev smo smanjili na 49, kako bi svi oni koji su konkurisali dobili podsticajna sredstva.