ZAVRŠENA IZRADA PROTOTIPOVA IZ COBEAR PROJEKTA

Dana 19.09.2016. godine, Van.prof.dr.Ismar Alagić direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj i projektni rukovodilac projekta "Konkurentnost sredine poslovne izvrsnosti-COBEAR"  u svojstvu naručioca posla potpisao je Zapisnik o izvršenoj usluzi izrade prototipova za potrebe firmi Pobjedaa d.d Tesanj i Inox Ajanovic d.o.o. Tesanj zajedno sa g.Edinom Ibrahimovicem kao predstavnikom konzoricija koji je bio Izvodjac navedene aktivnosti. Projekat COBEAR implementira TRA Agencija za razvoj opcine Tesanj u saradnji sa partnerima opstinom Teslic, RAZ Razvojnom agencijom Zepca i Udruzenjem privrednika Biznis-centar Jelah-Tesanj, a uz podrsku Europske Unije. Kroz provedenu aktivnost firmama Pobjeda i Inox Ajanovic izradjeni su protitipovi novih proizvoda koji ce omoguciti dalji prodor na trziste Europske Unije i sire i ulazak u prozvodne programe firmi kao sto je Mercedes AG iz Njemacke. Zapisnik o izvrsenoj usluzi kao dokaz dobrog izvrsenja posla potpisali su g.Armin Costovic u ime firme Pobjeda d.d. Tesanj i gdja. Selma Galijasevic ispred firme Inox Ajanovic. Prema riječima Van.prof.dr. Ismar Alagic, projektnog rukovodioca COBEAR projekta: "pruzena usluga za domace firme predstavlja skroman doprinos COBEAR projekta unapredjenju konkurentnosti firmi Pobjeda i Inox Ajanovic na medjunarodnom trzistu, kroz pruzenu uslugu po principu "pametna rjesenja za pametan biznis". Ispunjavanjem veoma strogih tehnickih zajtjeva firme Mercedes AG postigli smo poslovnu izvrsnost osvjedocenu u ispunjavanju svih postavljenih tehnickih zahtjeva i cjelovitost realizacije ugovorenog prototipa u ugovorom preuzetim vremenskim rokovima. Raduje nas i cinjenica da su domace projektantske firme dokazale da su u stanju izraditi predmetne prototipove u skladu sa najstrozijim zahtjevima inostranih kupaca."

slika16102016 5

ISPORUKA OPREME ZA KABINET MEHATRONIKE

Dana 25.08.2016.godine izvršena je isporuka opreme za kabinet mehatronike. Nakon uspješno sprovedene procedure javne nabavke najpovoljniji ponuđač firma Dijal M d.o.o iz Sarajeva je izvršila isporuku opreme za kabinet mehatronike koji se sastoji od seta opreme sa mobilnim radnim stolom i elektrohidraulike. Navedeni ponuđač je nakon instaliranja opreme u zajednički kabinet mehatronike Centra za obrazovanje odraslih i Mješovite srednje škole Tešanj izvršio edukaciju profesora  u cilju što efikasnijeg izvođenja budućih pokaznih vježbi. Ukupna vrijednost isporučene opreme iznosi: 47.113,87 KM. Navedena oprema omogućit će bolje uslove za izvođenje praktičnih vježbi u srednjim školama u Tešnju, kao i za provedbu budućih aktivnosti treninga iz oblasti neformalnog obrazovanja. Pomenuta aktivnost je realizovana u sklopu projekta COBEAR, kojeg implementira TRA d.o.o-Agencija za razvoj općine Tešanj u saradnji sa partnerima: RAŽ d.o.o Razvojnom agencijom Žepče, Odjelom za razvoj Teslić, Udruženjem/Udrugom Biznis centar Jelah Tešanj, uz finansijsku podršku EU.

slika16102016 4

ISPORUKA OPREME ZA TEKSTILCE

Dana 19.08.2016.godine, realizovana je isporuka opreme za tekstilce  Mješovitoj srednjoj školi Žepče. Nakon uspješno sprovedene procedure javne nabavke, najpovoljniji ponuđač firma Iner-com d.o.o iz Zenice izvršila je isporuku opreme, koja obuhvata; industrijske šivaće mašine, pneumatski stroj za montažu drukera i prateći repromaterijal. Ukupna vrijednost opreme iznosi 22.190,00 KM. Navedana aktivnost je realizovana u okviru COBEAR projekta, kojeg implementuje TRA d.o.o-Agencija za razvoj općine Tešanj u pratnerstvu sa: RAŽ d.o.o-Razvojnom agencijom Žepče,Odjelom za razvoj Opštine Teslić i Udruženjem/Udrugom Biznis centar Jelah Tešanj, uz finansijsku podršku EU.

slika16102016 3

BRENDIRANJE

Dana 01.08.2016.godine u prostorijama TRA Agencije izvršeno je potpisivanje Ugovora za usluge brendiranja odabranih firimi u okviru CO-BEAR projekta, između TRA Agencije (Naručilac) i firme Coding d.o.o. (Izvršilac).

slika16102016 2

Usluge brendiranja će se pružiti firmama Madi d.o.o., Oaza d.o.o. i Amone d.o.o. iz Tešnja, te firmi Prograd d.o.o. iz Žepča. Cilj ove aktivnosti je da se unaprijedi konkurentnost firmi na tržištu, poboljša prepoznatljivost njihovih proizvoda, te kao krajnji rezultat poveća izvoz.

Navedena aktivnost se provodi u okviru CO-BEAR projekta kojeg provodi TRA Agencija za razvoj općine Tešanj u saradnji sa partnerima Opštinom Teslić, RAŽ Razvojnom agencijom Žepče i Udruženjem privrednika „Biznis Centar“ Jelah-Tešanj, a finansira EU.

UVOĐENJE STANDARDA

Dana 18.07.2016.godine, potpisan je Ugovor između TRA Agencije (Naručilac) i TQM d.o.o. Lukavac (Izvršilac) za Usluge pripreme za uvođenje standarda u odabranim firmama u sklopu Co-BEAR projekta, i to za:

1. ES Sthall d.o.o. Tešanj
2. Oaza d.o.o. Tešanj
3. Prograd d.o.o. Žepče
4. Drvocomerc d.o.o. Teslić
5. Plastifikacija Mandić Tešanj
6. Amone d.o.o. Tešanj
7. Saračević d.o.o. Tešanj
8. Medena Commerce d.o.o. Tešanj
9. Elmont d.o.o. Žepče
10. Vinmetal d.o.o. Žepče
11. BM Comerc d.o.o. Tešanj
12. Enertech d.o.o. Teslić
13. Elgrad d.o.o. Teslić

slika16102016 1

Projekat: «Konkurentnost područja poslovne izvrsnosti – CO-BEAR» implementira TRA Agencija za razvoj općine Tešanj u saradnji sa partnerima Opštinom Teslić, RAŽ Razvojnom agencijom Žepče i Udruženjem privrednika „Biznis Centar Jelah-Tešanj“, uz finansijsku podršku EU.