Husein Alić, direktor marketinga „Pobjeda Tešanj

„Firma Pobjeda postoji više og 60 godina i u prošloj godini je izvozila svoje proizvode na tržišza 25 država svijeta. Pružamo podršku COBEAR projektu, a vidimo interes u saradnji na iznalaženju novih tržita za naše proizvode kroz poslovno povezivanje, razvoj novih proizvoda i izradu prototipova, kao i razvoj radne snage u skladu sa potrebama naše firme“.

Read more...

Enis Subašić, izvršni direktor, Subašić, Tešanj

„Naša firma daje punu podršku COBEAR projektu. U posljednje vrijeme značajnu pažnju poklanjamo unapređenju izvoza i mogu reći da je COBEAR projekat došao u pravo vrijeme za našu firmu. Sve pohvale za rad tima koji radi na realizaciji COBEAR projekta i TRA Agenciji“.

Read more...

Nermin Hrvić, vlasnik TRI-M, Tešanj

„Moja firma je iz zanatske radionice prerasla u društvo sa ograničenom odgovornošću kako bih lakše mogao realizovali izvozne aktivnosti. Usluge info tačke „Sve na jednom mjestu“ i Centra COBITES koji djeluju u okviru COBEAR projekta su aktivnostima koje imaju punu podršku moje firme jer su proistekle iz potreba privatnog sektora“.

Read more...

Sanela Beširević, direktorica Junior-Eko Termik, Tešanj

,,Već duže vrijeme sarađujemo sa TRA Agencijom i imamo puno povjerenje u realizaciju projekata iz kojih stoji tim sposobnih i ambicioznih mladih ljudi. Razvoj radne snage u skladu sa potrebama privrede je jedna od ključnih stvari za razvoj lokalne privrede i firme kojoj sam na čelu. Posjedujemo izraženu potrebu za profilima zavarivača koji posjeduju specijalizovana znanja i vještine."

Read more...

Mirso Hajrić, vlasnik firme Zupčanik, Tešanj

„Poslovno povezivanje zasnovano na konkurentnom poslovanju predstavlja jednu veoma korisnih vrsta podrške koje će COBEAR projekat pružiti firmama korisnicima projekta. Razvoj različitih alata i prototipova predstavlja pretpostavku za uvođenje novih proizvodnih programa na čemu intenzivno radi firma Zupčanik“.

Read more...

Selma Bradarić, šef prodaje i marketinga, Medena Commerce, Tešanj

„Firma Medena Commerce učestvuje u brojnim aktivnostima koje realizuje TRA Agencija, pa tako i COBEAR projektu. Iznalaženje novih izvoznih tržišta za proizvodni program firme Medena Commerce predstavlja opredijljenje naše kompanije gdje vidimo priliku da sarađujemo sa COBEAR projektom."

Read more...

Edin Jabandžić, tehnički direktor MADI, Tešanj

„Općina Tešanj i BEAR područje poslovne izvrsnosti predstavljaju sredinu koja na pravi način razumije investitora. Ubrzan razvoj firme MADI svakodnevno postavlja nove zahtjeve u području standardizacije i certifikacije kvaliteta naših proizvoda, gdje postoji dosta poveznica sa COBEAR projektom“

Read more...

Doc.dr.Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj i projektni voditelj „COBEAR“

„Konkurentnost predstavlja izvorište i ishodište svih aktivnosti usmjerenih na rast i razvoj malih i srednjih preduzeća u BEAR području poslovne izvrsnosti Teslić-Tešanj-Žepče. U Tešnju imamo običaj reći da smo čaršija od posla u kojoj se rade „prave stvari, na pravi način i u pravo vrijeme“. Podrška investitorima i predstavnicima lokalne zajednice u općini Tešanj u okviru usluge „Sve na jednom mjestu“ bit će kreirana po principu „uradi dobro prvi puta, uradi dobro svaki puta, uradi na vrijeme“. Predmet našeg intereovanja su intervencije u oblasti investicija, izvoza, trgovinskih usluga i razvoja radne snage. Osposobljeno osoblje COBEAR projekta stalno osluškuje potrebe investitora i predstavnika poslovne zajednice, kroz fokusirano djelovanje na unapređenje poslovnog okruženja, poticanje izvozno orijentisanih firmi i unapređenje stanja na tržištu radne snage. Naš slogan je: Odvažite se-postanite i Vi dio COBEAR-a“.

Read more...